Sammenligning av ulike typer gitter

Gitter benyttes hyppig både av butikker og andre bedriftslokaler, og er et enkelt tiltak som gir økt grad av sikkerhet. Med et gitter har du en fysisk sperre som forhindrer at innbruddstyver og andre uvedkommende kommer seg inn i lokalene etter stengetid.

Det finnes imidlertid mange ulike former for gitter. Hva som passer best for din bedrift avhenger av både bruksområde og butikkens fysiske utforming.

Rullegitter: Et fleksibelt og praktisk sikkerhetstiltak

Rullegitter er en populær løsning blant mange butikker, og da spesielt blant butikker lokalisert på kjøpesentre. Et rullegitter kan enkelt heves og senkes, og tar liten plass i butikkens inngangsparti.

Et rullegitter kan – som navnet tilsier – rulles sammen når den heves. Mange går for en motorisert løsning som enkelt lar seg heve og senke med noen tastetrykk.

Noen butikker ser nytten av å velge et rullegitter som er perforert. Dette er rullegitre som gir kunder delvis innsyn inn i butikken etter stenging. Dermed kan kundene se de flotte produktene du selger, på trygg avstand. Det finnes også varianter uten innsyn.

Flexi leverer både perforerte og tette rullegitre som er låsbare, og disse fungerer som en smart barriere mellom butikken og innbruddstyver. Gitrene kan fås i en rekke ulike design, og du kan få løsningen pulverlakkert i alle tilgjengelige RAL-farger.

Rullesjalusi eller vertikalsjalusi: Fleksibel løsning med redusert innsyn

En rullesjalusi baserer seg på det samme konseptet som rullegitter. Dette er en sikkerhetsinnretning som kan plasseres over inngangspartiet i butikken eller andre bedriftslokaler. Sjalusien kan enkelt heves og senkes, og forhindrer innbrudd effektivt.

Med en tett rullesjalusi kan du få en smart sikkerhetsbarriere uten innsyn. Dersom du selger spesielt dyre gjenstander – som smykker eller elektronikk – kan dette være en smart løsning.

En vertikalsjalusi er en fleksibel løsning som kan fås i en rekke ulike høyder. Med en Flexi vertikalsjalusi får du en perforert løsning med delvis innsyn. Løsningen kan være låsbar, og heves og senkes manuelt. Her slipper du med andre ord å tenke på elektrisk tilkobling.

Gitterport: Hold uvedkommende borte fra eiendommen

Med en gitterport kan bedriften holde uvedkommende og innbruddstyver unna eiendommen.

En gitterport plasseres gjerne i innkjørselen til bedriften, og kan stenges og åpnes ved behov. Denne løsningen er perfekt for frittliggende bedrifter som er spesielt utsatt for innbrudd. Løsningen bør kombineres med andre sikkerhetstiltak.

Fastgitter: Perfekt til vinduer

Flexi fastgitter leveres i stål, og kan fås både fastmontert eller med mulighet for avlåsning. Denne formen for gitter benyttes gjerne i vinduer eller andre steder der du ikke har behov for å fjerne gitteret veldig hyppig. Gitteret kan plasseres både utvendig og innvendig.

Et fastgitter kan fås både med og uten ornamenter, og i en rekke ulike design. Finn en modell som er tilpasse din bedriftsprofil!

Trenger du gitter? Få gode råd og pristilbud

Flexi leverer EN1627-godkjente gitter i ulike varianter. Vi har en løsning for enhver bedrift, og hjelper deg gjerne med å velge riktig modell.

Kontakt oss i dag og få et transparent pristilbud!